"Égtájak" címke összes bejegyzése:

Virágzás otthonunkban, életünkben a Magyar Térrendezéssel!

Hogyan tudjuk virágokkal felvirágoztatni az életünket a Magyar Térrendezés segítségével? Virágok a lakásban megjelenhetnek élő szobanövényként, de akár festményeken, képeken, tárgyakra festve, faragva is kitehetjük őket stb. A virágok illata, színei, gyönyörű vonalai a legtöbb embert lenyűgözik. Nézzük, hogy a sokféle gyönyörű növény hogyan tudja emelni otthonunk energiaszintjét. Virágzásra minden ember vágyik az életében, mindenkinek életének egy-egy időszakában más-más terület fontos. Pl.: párkapcsolatban a nőiességet virágzóan megélni vagy egy üzletet felvirágoztatni stb. A magyar népművészetben nemcsak az esztétikai szépségük miatt használták a különböző virágmotívumokat, hanem rontáselhárító szerepük is volt. Továbbá a termékenységet, családot, nőiességet is varázsolhatunk a virágszimbólumok segítségével.

Tovább olvasom »

Hogyan rendezzem be otthonomat? A feng shui vagy a magyar térrendezés szerint?

Házi áldást vagy bagua tükröt helyezz el otthonodba? Melyik életterület hová esik? Hol legyen a bejárat? Melyik égtáj kedvező pihenés szempontjából? – és még sorolhatnám a kérdéseket, amik biztosan sokakban felmerülnek. Ha nem tudod, hogy melyik térrendezési elvet kövesd otthonod berendezésében, a következő összehasonlítással szeretnék segíteni az eligazodásban.

Tovább olvasom »

Nálatok hány óra van?

Címkék: Égtájak Óra
lab-óra3-k

Az ember személyiségének a tükre a lakása, azaz a tárgyi környezet jeleiből következtethetünk az ember tulajdonságaira. Az órákkal kapcsolatban is igaz a mondás, hogy „ahány ház annyi szokás”. Van, akinek az életterében egyáltalán nincsen óra, van, akinél viszont a lakás minden egyes helyiségében van óra, annak is a legkülönbözőbb változatai.

Az órák mennyisége, elhelyezése, működése utal tulajdonosainak az időhöz való viszonyára.

Tovább olvasom »