"Óra" címke összes bejegyzése:

Anyagi gondjaid vannak? Segít a magyar térrendezés!

A magyar térrendezés szerint szorosan összefügg a lakók gondolkodásmódja, életmódja és az otthon energetikája. Mindezeket az adottságokat érdemes együtt megnézni ahhoz,hogy lássuk milyen lehetőségeink vannak pl.: az anyagi területen. Választ kaphatunk arra, hogy mik lehetnek anyagi gazdagságunk akadályai, és hogyan segíthetjük elő ezt a folyamatot térrendezéssel.

Tovább olvasom »

Emlékek a lakásban

Őrzöl emlékeket a múltból? Gyakran előveszed, esetleg kiteszed otthonodban ezeket a tárgyakat? Hol tárolod a múlt emlékeit? Jó érzéssel tölt el, ha ránézel? Vajon milyen hatással vannak rád ezek a tárgyak? Ha nem tudsz tőle szabadulni, vajon mi ennek az oka? – sok kérdés felmerül az emlékekkel kapcsolatban. Nézzünk bele a témába a magyar térrendezés elvei szerint!

Tovább olvasom »

Gyász és térrendezés. Hogyan könnyítsük meg az elengedést?

Címkék: Gyász Óra Tükör

Az elengedés megkönnyítése magyar térrendezéssel – Gyász és térrendezés

A mai kor embere az örömöt, a boldogságot keresi, nehezen tud mit kezdeni az elmúlással, a szenvedéssel, a fájdalommal, a halállal. Pedig az élet akkor teljes, ha nemcsak a napos oldalát vesszük észre, mert az olyan természetes folyamatok, mint például az öregedés megállíthatatlanok, még akkor is, ha nem kívánunk tudomást venni róla. Ahogy az egész világ egyre gépiesebb, így a személytelen, sokszor lélektelen világban ma már kevés ember találkozik a halállal, tehát nincs ott személyesen, amikor valaki a környezetében meghal. Sok ember hal meg kórházakban, ahol gyökereitől, biztonságérzetétől megfosztva sokszor családtagjai nélkül távozik az élők sorából. Mégis ott van a halál a mindennapjainkban, elég ha bekapcsoljuk a TV-t néhány órára. A filmekben az emberek sokszor úgy halnak meg, mintha egy felállított dominó eldőlő darabjai lennének, erőszakos, tehát nem természetes halállal. Vigyázzunk, mert téves képet kap az ember (főleg a gyerekekre van rossz hatással) egy olyan halálról, ahol nincsenek valódi emberi érzések.

Tovább olvasom »

A kreatív gyermek szobája

Rajzolóasztal

A tárgyi környezet, a lakás a lenyomata az ember gondolkodásmódjának, életmódjának. Életünk első hét évének eseményei meghatározóak lehetnek egész életünk alakulására. Személyiségünket, annak fejlődését nagymértékben befolyásolja az, hogy hol és hogyan töltöttük el gyermekéveinket. Lássuk, hogy mit tehetünk gyermekeink egészséges fejlődéséért.

Tovább olvasom »

Csend a házban, béke a lelkünkben

A természet rendjének, ciklikus változásai hatnak az emberi lélekre. Ezt ma már kevésbé érezzük, mert életmódunk eltávolodott a természetestől. A városi embernek a környezete viszonylag állandó, kevés a zöld terület, ahol megmutathatná a természet változó arcait. Betonrengetegben él, ahol már csak az időjárás változásából veszi észre az évszakok változását. Ha az évkör rendjével összhangban élünk, akkor tudunk teljes életet élni és harmóniába kerülni önmagunkkal. A téli időszak a befelé figyelésről, a megnyugvásról szól. Amit ilyenkor kint nem találunk meg a téli hidegségben, a mozdulatlan természetben, azt keresi minden ember belül. Sokan félnek szembenézni önmagukkal, ezért nem szeretik a telet ill. menekülnek attól, hogy megéljék. Pedig a fény minden emberben megszületett, amikor lelke testet öltött, rajtunk múlik az, hogy ez a fény kialszik vagy ég tovább.

Tovább olvasom »

Nálatok hány óra van?

Címkék: Égtájak Óra
lab-óra3-k

Az ember személyiségének a tükre a lakása, azaz a tárgyi környezet jeleiből következtethetünk az ember tulajdonságaira. Az órákkal kapcsolatban is igaz a mondás, hogy „ahány ház annyi szokás”. Van, akinek az életterében egyáltalán nincsen óra, van, akinél viszont a lakás minden egyes helyiségében van óra, annak is a legkülönbözőbb változatai.

Az órák mennyisége, elhelyezése, működése utal tulajdonosainak az időhöz való viszonyára.

Tovább olvasom »