"Rend" címke összes bejegyzése:

Lelki megújulás a tavaszi nagytakarítással

Rend a lelke mindennek”- szól a közmondás. A tavaszi nagytakarítás egy rituális cselekedet. Mivel a magyar térrendezés szerint a ház az embert jelképezi, így a háza, otthona utal testi, lelki, szellemi állapotára. Ahhoz, hogy valóban lélekben is felkészüljünk az ünnepre meg kell tisztítani otthonunkat és saját magunkat is. Ez igazán akkor lesz hatásos, ha áldozatot hozunk és böjtölünk, méregtelenítünk. A megújulást csak így kapjuk meg a feltámadás ünnepén. Amikor az ember böjtöl nemcsak a teste tisztul meg, hanem a gondolatai is. A mértékletes táplálkozás, esetleg léböjt csodát tesz a szervezettel. A lelki nagytakaritás segít abban, hogy megérző-képességünk kifinomulttá váljon, fogékonyabbá válhatunk a szellemi energiákra.

Tovább olvasom »

Készülj Húsvétra a Magyar Térrendezéssel!

A tavasz a tisztulás időszaka, mert a megújulás csak tiszta, friss környezetben tud igazán megvalósulni. A következő cikkből megtudhatod, hogyan tisztulhatsz Magyar Térrendezéssel. Az ünnepi készülődésről, a hagyományok ápolásáról és a tojásfestésről is olvashatsz.

Tovább olvasom »

Fáradtság és feszültség ellen legyen az otthonod a nyugalom szigete!

Címkék: Rend Színek
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A valódi feltöltődést, kikapcsolódást a legtöbb ember jellemzően egy otthonán kívüli nyaralóhelyen tudja csak elképzelni. Pedig az lenne a legjobb, legkézenfekvőbb, hogyha a saját otthonunkban is meg tudnánk valósítani ugyanezt. Nézzük a magyar térrendezés szerint, hogy a környezetünk energiája hogyan tudja az ellazulás szolgálni.

A lakás, ház és lakója szoros összefüggésben vannak egymással, tehát az ember tulajdonságait, gondolatait, beállítottságát tükrözi a környezete.

Tovább olvasom »

Térrendezés titkok – Mi van a fiókok mélyén?

Címkék: Fiókok Rend

A magyar térrendezés szerint a ház, lakás belseje az ember belső, lelki életét tükrözi. Az otthonunkban található fiókok lelkünk mélyétszimbolizálják, azaz a rejtett lelki tartalmak laknak itt. Tartalma, rendje sokat elárul gazdája tulajdonságairól, lelki életéről. Mit jelent, ha nincs saját fiókunk, ha sok fiókunk van, ha üres a fiók, ha teli van a fiók, ha rendezett, ha rendetlen, ha nem használjuk? – és még sorolhatnám.

Tovább olvasom »

A kreatív gyermek szobája

Rajzolóasztal

A tárgyi környezet, a lakás a lenyomata az ember gondolkodásmódjának, életmódjának. Életünk első hét évének eseményei meghatározóak lehetnek egész életünk alakulására. Személyiségünket, annak fejlődését nagymértékben befolyásolja az, hogy hol és hogyan töltöttük el gyermekéveinket. Lássuk, hogy mit tehetünk gyermekeink egészséges fejlődéséért.

Tovább olvasom »

Üzleti térrendezés

Címkék: Rend Színek Üzlet

A magyar térrendezés a holisztikus szemléleten alapul, tehát az üzlet sikere az eladó, szolgáltató személyiségétől, sorsfeladatától is függ. Az üzlet sikerének a legfontosabb alappillére a HIT és a SZERETET. Csak akkor tud jól működni egy vállalkozás, ha a tulajdonos ill. aki csinálja, beleadja a szívét, lelkét. ÁLDÁS akkor kíséri tevékenységünket, ha hittel dolgozunk és szolgáljuk vele embertársainkat. Másfajta támogatottságot kap egy dohányüzlet vagy éppen egy biobolt működtetője.

Tovább olvasom »

Csend a házban, béke a lelkünkben

A természet rendjének, ciklikus változásai hatnak az emberi lélekre. Ezt ma már kevésbé érezzük, mert életmódunk eltávolodott a természetestől. A városi embernek a környezete viszonylag állandó, kevés a zöld terület, ahol megmutathatná a természet változó arcait. Betonrengetegben él, ahol már csak az időjárás változásából veszi észre az évszakok változását. Ha az évkör rendjével összhangban élünk, akkor tudunk teljes életet élni és harmóniába kerülni önmagunkkal. A téli időszak a befelé figyelésről, a megnyugvásról szól. Amit ilyenkor kint nem találunk meg a téli hidegségben, a mozdulatlan természetben, azt keresi minden ember belül. Sokan félnek szembenézni önmagukkal, ezért nem szeretik a telet ill. menekülnek attól, hogy megéljék. Pedig a fény minden emberben megszületett, amikor lelke testet öltött, rajtunk múlik az, hogy ez a fény kialszik vagy ég tovább.

Tovább olvasom »