"Tértisztítás" címke összes bejegyzése:

Lelki megújulás a tavaszi nagytakarítással

Rend a lelke mindennek”- szól a közmondás. A tavaszi nagytakarítás egy rituális cselekedet. Mivel a magyar térrendezés szerint a ház az embert jelképezi, így a háza, otthona utal testi, lelki, szellemi állapotára. Ahhoz, hogy valóban lélekben is felkészüljünk az ünnepre meg kell tisztítani otthonunkat és saját magunkat is. Ez igazán akkor lesz hatásos, ha áldozatot hozunk és böjtölünk, méregtelenítünk. A megújulást csak így kapjuk meg a feltámadás ünnepén. Amikor az ember böjtöl nemcsak a teste tisztul meg, hanem a gondolatai is. A mértékletes táplálkozás, esetleg léböjt csodát tesz a szervezettel. A lelki nagytakaritás segít abban, hogy megérző-képességünk kifinomulttá váljon, fogékonyabbá válhatunk a szellemi energiákra.

Tovább olvasom »

Készülj Húsvétra a Magyar Térrendezéssel!

A tavasz a tisztulás időszaka, mert a megújulás csak tiszta, friss környezetben tud igazán megvalósulni. A következő cikkből megtudhatod, hogyan tisztulhatsz Magyar Térrendezéssel. Az ünnepi készülődésről, a hagyományok ápolásáról és a tojásfestésről is olvashatsz.

Tovább olvasom »

A lakáseladás lélektana

Lakáseladás magyar térrendezéssel

Miért lehet az, hogy már annyira szeretnénk megszabadulni lakásunktól, de mégsem tudjuk eladni? Megpróbálunk –e mélyebben belenézni ebbe a helyzetbe, hogy vajon miért nem sikerül? Valóban annyira szeretnénk? Felkészültünk –e lelkileg a változásra, a költözésre? Avagy tudat alatt ill. érzelmileg ragaszkodunk otthonunkhoz és csupán racionális okok vezetnek, kényszerítenek az eladás felé. Vagy éppen menekülni szeretnénk egy élethelyzetből és ezért szeretnénk elköltözni? A következő cikkben a lakáseladást elsősorban lelki oldalról közelítjük meg.

Tovább olvasom »