"Megújulás" címke összes bejegyzése:

Lelki megújulás a tavaszi nagytakarítással

Rend a lelke mindennek”- szól a közmondás. A tavaszi nagytakarítás egy rituális cselekedet. Mivel a magyar térrendezés szerint a ház az embert jelképezi, így a háza, otthona utal testi, lelki, szellemi állapotára. Ahhoz, hogy valóban lélekben is felkészüljünk az ünnepre meg kell tisztítani otthonunkat és saját magunkat is. Ez igazán akkor lesz hatásos, ha áldozatot hozunk és böjtölünk, méregtelenítünk. A megújulást csak így kapjuk meg a feltámadás ünnepén. Amikor az ember böjtöl nemcsak a teste tisztul meg, hanem a gondolatai is. A mértékletes táplálkozás, esetleg léböjt csodát tesz a szervezettel. A lelki nagytakaritás segít abban, hogy megérző-képességünk kifinomulttá váljon, fogékonyabbá válhatunk a szellemi energiákra.

Tovább olvasom »

Készülj Húsvétra a Magyar Térrendezéssel!

A tavasz a tisztulás időszaka, mert a megújulás csak tiszta, friss környezetben tud igazán megvalósulni. A következő cikkből megtudhatod, hogyan tisztulhatsz Magyar Térrendezéssel. Az ünnepi készülődésről, a hagyományok ápolásáról és a tojásfestésről is olvashatsz.

Tovább olvasom »

Az alkotás lélektana – Alkoss a lelki békédért!

IMG_5092

Hogyan hat az emberi pszichére az alkotás? Miben segíthet a hétköznapi embernek is az alkotó tevékenység? Miért hat az életünk minden területére az, ha át tudjuk magunkat adni az alkotás örömeinek? Miért érdemes kreatív tanfolyamokon megszerezni az alapismereteket?

Tovább olvasom »

Szeretnéd a párkapcsolatodat megújítani? Változtass térrendezéssel!

Szeretnéd a párkapcsolatodat megújítani? A magyar térrendezés segíthet ebben is!

Minden párkapcsolatban lehetnek olyan időszakok, amikor azt érzik a felek, hogy kissé elfáradt, leült a kapcsolatuk. A hullámvölgyeket megélheti az ember nehézségként, de úgy is felfoghatjuk, mint az élet természetes velejáróját és a fejlődés mozgatórugóját. Az ember általában akkor áll meg és figyel oda, gondol bele abba, hogy élete merre tart, amikor nem megy minden simán. Nézzük, hogyan segíthet a magyar térrendezés abban, hogy változtassunk kapcsolatunkon.

Egy alagsori lakásban könnyen "leülhet" egy párkapcsolat

Egy alagsori lakásban könnyen “leülhet” egy párkapcsolat

Tovább olvasom »