"Szerelem" címke összes bejegyzése:

Ősi magyar szimbólumok mai lakásokban

A régi világban szinte minden tárgyat díszítettek őseink. A legkisebb használati tárgyakat is csodálatos díszítmények ékesítették pl. sótartó, mosósulyok stb. Ezek a szimbólumok nemcsak szépek, hanem hatalmas erejük van. Egészséget, szerelmet, termékenységet, összetartást, boldogságot sugároznak és ezt programozzák ma is tulajdonosaiknak a nap huszonnégy órájában. Az ember lelke örül, amikor ránéz egy-egy festett, faragott, hímzett tárgyra. Ezt az érzést erősíti az, hogy ezek a szimbólumok egy ősi rendet, egy világnézetet sugároznak. Olyan gondolkodásmódot, amiben minden ember tudja, hogy hol a helye a világban és a szívével is látja, érzi és éli az életet. A szimbólumok olyan „segítők” a hétköznapi életben, amelyeket bárki használhat akár városi környezetben is. Nem kell feltétlen parasztházban élni ahhoz, hogy egy-egy lelkes tárgyat helyezzünk el a környezetünkben. Az ősi szimbólumok mai bútordarabokra faragva ill. berendezési tárgyakra hímezve, festve is tökéletesen illeszkedhetnek akár a modern otthonokba is.

Tovább olvasom »

Szerelmi szimbólumok a Magyar Térrendezésben!

Milyen tárgyakkal varázsoltak őseink szerelmet? Milyen szimbólumokkal erősítették és erősíthetjük ma is a párkapcsolatokat? A jelek üzenete a szerelemben, a szerelmi jóslás, a szerelmi ajándékok szimbolikája a mai ember számára is izgalmas téma.

Tovább olvasom »

Szeretnéd a párkapcsolatodat megújítani? Változtass térrendezéssel!

Szeretnéd a párkapcsolatodat megújítani? A magyar térrendezés segíthet ebben is!

Minden párkapcsolatban lehetnek olyan időszakok, amikor azt érzik a felek, hogy kissé elfáradt, leült a kapcsolatuk. A hullámvölgyeket megélheti az ember nehézségként, de úgy is felfoghatjuk, mint az élet természetes velejáróját és a fejlődés mozgatórugóját. Az ember általában akkor áll meg és figyel oda, gondol bele abba, hogy élete merre tart, amikor nem megy minden simán. Nézzük, hogyan segíthet a magyar térrendezés abban, hogy változtassunk kapcsolatunkon.

Egy alagsori lakásban könnyen "leülhet" egy párkapcsolat

Egy alagsori lakásban könnyen “leülhet” egy párkapcsolat

Tovább olvasom »

Szerelmi üzenetek a húsvéti tojásokon

Nézzük milyen jelképes értelme van a húsvéti tojások díszítményeinek! A régi világban a leányok többféle tojást festettek, amit szívesen ajándékoztak. Azoknak a legényeknek, akik közömbösek voltak számukra nem számított, hogy milyet kapnak, de aki iránt érdeklődött a lány, ő kapta a legszebbet. Számtalan díszítés létezik, de egy biztos, ha a lány vonzalmat érez a fiú iránt, akkor minden szeretetével igyekszik a legszebb tojást festeni kedvesének.

Tovább olvasom »