Szeretnéd a párkapcsolatodat megújítani? Változtass térrendezéssel!

Szeretnéd a párkapcsolatodat megújítani? A magyar térrendezés segíthet ebben is!

Minden párkapcsolatban lehetnek olyan időszakok, amikor azt érzik a felek, hogy kissé elfáradt, leült a kapcsolatuk. A hullámvölgyeket megélheti az ember nehézségként, de úgy is felfoghatjuk, mint az élet természetes velejáróját és a fejlődés mozgatórugóját. Az ember általában akkor áll meg és figyel oda, gondol bele abba, hogy élete merre tart, amikor nem megy minden simán. Nézzük, hogyan segíthet a magyar térrendezés abban, hogy változtassunk kapcsolatunkon.

Egy alagsori lakásban könnyen "leülhet" egy párkapcsolat

Egy alagsori lakásban könnyen “leülhet” egy párkapcsolat

A tavasz tisztító erejével

A téli időszak a befelé fordulásról szólt, az ember egyfajta passzivitást élhet meg ebben az időszakban minden területen. A tavaszi időszak viszont már arról szól, hogy van erőnk, lendületünk ahhoz, hogy megújuljunk, változtassunk. A természet körforgása, ritmusa egy keretet ad életünkben ahhoz, hogy állandó legyen a változás, megújulás. Viszont a mai civilizált társadalomban már az emberek nagy része távol él a természettől és észre sem veszi, hogy lelkére milyen hatással vannak az évszakok energiái. A tavasz a reményt, a bizakodást hozza el abban, hogy mindenen lehet változtatni, akár egy nem működő kapcsolatot is meg lehet gyógyítani.

Dísztárgyak helyett tisztítás

A magyar térrendezés szerint az ember és környezete szoros összefüggésben van, azaz lelkünk tükröződik a tárgyi környezetben. A környezet jelei figyelmeztetik az embert arra, hogy mi az, amin változtatni kellene az életében. A megújulás első lépcsője a felismerés, ami után a tisztítást, tisztázást követheti a fejlődés. Tehát a magyar térrendezés elvei nem támogatják azt, hogy az ember a térrendezés segítségével rögtön erősítse a párkapcsolatát pl.: a boldogságot sugárzó tárgyakkal, hanem először érdemes a dolgok mélyére leásni, hogy mi az, ami akadályozza a kapcsolatban az öröm megélését. Az a fajta emberi hozzáállás, amikor az embernek nincs igénye arra, hogy megismerje a valóságot, csupán díszíteni szeretné azt, ami van, arra utal, hogy nem hajlandó önmagába nézni és valóban változni a kapcsolat érdekében (pl.: túllépni bizonyos viselkedési mintákon).

A párkapcsolatban az ember mindig képet kap önmagáról. Amit a másik emberben nem tud elfogadni, azzal van még dolga, abból kell még tanulnia. Ha önmagában keresi az okot és elfogadja azt, hogy nem véletlen éppen azzal az emberrel kötötte össze az életét, akkor már elindult a tudatosság útján. Tehát az önismeret fejlesztése a legfontosabb, ami segíthet a kapcsolati krízisek idején. A nehézségek, a közös leckék az életben a fejlődést adják, ha tudatosan éli meg az ember ezeket a helyzeteket.

Természetesség a kapcsolatban

A magyar térrendezés egyik legfontosabb pillére, hogy az épített környezetben a berendezési tárgyak lehetőleg minél természetesebb anyagokból készüljenek. Az olyan otthonokban, ahol természetes színekkel, anyagokkal, formákkal veszi magát körül az ember biztos, hogy az érzelmeit is természetesebben fogja megélni. A lágy színek erősítik azt, hogy a párkapcsolatban megvalósulhasson a nyugodt egymáshoz fordulás, a bizalom a másik emberben. Nem lesz annyi belső feszültség, elfojtás. Ha az ember a párkapcsolatában őszinte a másikhoz, akkor nem kényszerül bele egy önmaga vagy a másik fél által felállított szerepbe.

Változások átrendezéssel

A párkapcsolat helye a hálószoba, amelynek adottságai megmutatják, hogy egy adott kapcsolatban mi az, amit meg kell élni, meg kell tapasztalni együtt. Sok hálóban tapasztalni, hogy a felek nem hagynak egymásnak elegendő teret, azzal, hogy egyikük uralja a másikat. Ilyen esetekben a legjellemzőbb az, hogy a franciaágy úgy van elhelyezve, hogy nincs mellette ugyanakkora hely vagy éppen a sarokba van betolva. A szoba átrendezésével felfrissíthetjük a kapcsolatot. A keleti oldalra tett növények segítenek abban, hogy erőt kapjunk a változáshoz, megújuláshoz.

Érdemes feltenni magunkat a kérdést, hogy mennyire szeretjük a hálószobánkat. Mi az, ami tetszik és mi az, amit meg szeretnénk változtatni benne? Ez utal arra, hogy mennyire vagyunk elégedettek a kapcsolatunkkal. A közösen megálmodott és megtervezett hálószoba nem ugyanolyan energetikai kombinációt ad, mint az, ha az egyik fél beköltözik a másik által berendezett térbe. Ebben az esetben valószínűleg neki kell jobban alkalmazkodni a kapcsolatban. Az összecsiszolódásról szól az is, hogy mennyire tudjuk közösen kiválasztani az otthonunk berendezését, sikerül –e konfliktus nélkül megegyezni.

Ha vannak benne olyan bútorok, amelyeket nem közösen választottunk, hanem pl.: örököltünk, de nem szeretjük ezeket, akkor az utalhat esetleg olyan hozott tulajdonságokra, amelyeket akár szüleinktől kaptunk. A legideálisabb az, ha minden tárgyra, bútorra elégedetten tudunk ránézni, mert szeretjük és elfogadjuk ezeket.

Ahhoz, hogy pontos képet kapjunk egy adott kapcsolatról a lakás egészének energetikáját meg kell vizsgálni, nem elég a hálószoba adottságait feltérképezni. A lakás keleti oldalának energiaszintje utal arra, hogy van –e a kapcsolatban megújulás, a déli terület mutatja meg azt, hogyan tudjuk megélni az örömöket, a nyugati terület pedig az összetartást és a megnyugvást jelképezi az életünkben.