Fejleszd kreativitásodat Magyar Térrendezéssel!

fejleszd-kreativitasodat-magyar-terrendezessel-1

Újító vagy? Könnyen tudsz teremteni? Hogyan segíthet a térrendezés, ha szeretnéd jobban megélni az alkotókészségedet?

Otthonunk a lelkünk tükre, a térben megjelenik életmódunk lenyomata. A környezet jelei, üzenetei fontos útmutatók lehetnek a tudatos embernek önmaga megismeréséhez. Az otthon és lakója szoros kölcsönhatásban van egymással, tehát az otthonunk változtatása hat ránk testi, lelki és szellemi szinten is. Így a tárgyi környezet energiája akár az ember egyes tulajdonságaira is hathat, így például a kreativitásra.

Milyen a kreatív ember?

A kreatív ember könnyen változtat, rugalmas a hozzáállása, gyorsan reagál új helyzetekben. Nyitott, kíváncsi, érdeklődő, fogékony, újító, alkotó típus. A kreativitás az embernek az a szellemi képessége, hogy valami újat hozzon létre, mert a kreatív ember meglátja azt, amit az átlagember nem. A kreatív emberek általában sokat dolgoznak, sokat foglalkoznak egy-egy terület megismerésével és az esetek többségében csak ezt követően alkotnak egyedit. A szabályokat sokszor nem fogadják el, s rendszerint saját megérzéseikre hallgatnak.

A kreativitás minden ember veleszületett képessége, viszont az, hogy ki milyen mértékben használja ki, függ neveltetésünktől, környezetünktől, viszonyulásunktól stb. A kreativitás csírája biztosan kivirágzik azoknál az embereknél, akik megkapják azt a szabadságot, támogatást, nyugodt légkört, ami az alkotáshoz szükséges. Nézzük, hogyan segíthet a Magyar Térrendezés a kreatív energiák mozgósításában!

Milyen a kreatív otthon?

A mai kor embere nagyon sok szabály, korlát közé van szorítva. Ahhoz, hogy az ember alkotó módon megélje a kreativitását egyfajta szabadságra van szükség. A világos, szellős, tágas terek erősítik az emberben a kötetlenség érzését. A zsúfoltság viszont éppen ellenkezőleg hathat az emberre, visszaveheti az alkotókészséget. Éppen ezért törekedjünk arra, hogy minél kevesebb felesleges tárggyal vegyük körül magunkat. Rakjunk rendet a szekrények, fiókok mélyén is. Rendezett, tiszta környezetben lehet igazán koncentrálni, összpontosítani. A lomtalanítás után érdemes otthonunkat kitakarítani, majd egy alapos tértisztítást csinálni.

Elvonulni a világtól, de hogyan?

A legtöbb alkotó ember csendben szeret leginkább tevékenykedni. A különböző környezeti hatások pl.: zajok, telefoncsörgés is elvonhatják a figyelmet és kizökkenthetik az embert az alkotó folyamatból. Nagyon jó az, hogyha van egy külön helyiségünk, ahová valóban el tudunk vonulni a világtól, legalább egy kis időre is. A Magyar Térrendezés elvei szerint lakásunk keleti része a legalkalmasabb kreatív tevékenységekre. Ha itt nem tudjuk megoldani, akkor legalább arra figyeljünk, hogy az asztalnál ahol ülünk keleti irányba forduljunk.

Egyediséget tükröző otthonok

A manapság divatos minimál stílusú otthonok tükrözik tulajdonosaik racionális életszemléletét. A pontosság, precízség egyfajta lelketlenséggel párosul, ami érzelemmentes hozzáállásra utal. A túlságosan steril környezet egyhangú és unalmas. A Magyar Térrendezés szerint egy lakás akkor élő, ha egyedi, főleg kézzel készített bútorokkal, berendezési tárgyakkal rendezzük be. Az eredeti megoldások egyéniséget tükröznek. Az ilyen környezet inspirálja az emberben szunnyadó alkotó erőket.

Alkotók paradicsoma

A természet minden emberből előhozza az energiákat, a gyönyörű tájak, hegyek, völgyek, vízpartok kedvelt helyei az alkotó embereknek. A szent helyek olyan különleges, magas rezgésű helyek, ahol az ég és a föld összeér. Ilyen helyen az ember megfeledkezik a hétköznapi problémákról és egy ellazult állapotba kerül, amiben befogadóbbá válik. Ilyenkor könnyen beugranak váratlan ötletek, gondolatok.

Az alkotás öröm

Az alkotó ember egy „szeretet-teret” hoz létre maga körül, hiszen szeretettel tevékenykedik. Ez egy olyan miliő, ahol jó lenni, mert a lelkesedés és az öröm energiája hatja át a teret, és itt működik az ISTENI TEREMTŐ ERŐ.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz, várlak szeretettel az üvegmandalafestő alkotóhétvégén, amit a Pilisben tartok 2014. május 3-4-én! További infoért kattints ide!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg ismerőseiddel is. Köszönöm szépen:)

Németné Wéber Gabriella

06 309 167 618