"Tükör" címke összes bejegyzése:

Mágikus tárgyak a lakásban – Tükör a Magyar Térrendezésben!

Címkék: Tükör

Nem is gondolnánk, hogy a tükör sokkal több egy egyszerű hétköznapi tárgynál, amit a mindennapokban használunk. Az anyag szintjéről megközelítve alkalmas arra, hogy megnézzük magunkat kívülről, térnövelő funkciója van stb. Lelki és szellemi megközelítésből nagyon sok érdekes dolgot tudhatunk meg a tükrökről. Ami a legfontosabb, hogy a tükrökkel kapcsolatos ősi hagyományokból a mai korban is meríthetünk saját lakásunk berendezésénél.

Tovább olvasom »

Gyász és térrendezés. Hogyan könnyítsük meg az elengedést?

Címkék: Gyász Óra Tükör

Az elengedés megkönnyítése magyar térrendezéssel – Gyász és térrendezés

A mai kor embere az örömöt, a boldogságot keresi, nehezen tud mit kezdeni az elmúlással, a szenvedéssel, a fájdalommal, a halállal. Pedig az élet akkor teljes, ha nemcsak a napos oldalát vesszük észre, mert az olyan természetes folyamatok, mint például az öregedés megállíthatatlanok, még akkor is, ha nem kívánunk tudomást venni róla. Ahogy az egész világ egyre gépiesebb, így a személytelen, sokszor lélektelen világban ma már kevés ember találkozik a halállal, tehát nincs ott személyesen, amikor valaki a környezetében meghal. Sok ember hal meg kórházakban, ahol gyökereitől, biztonságérzetétől megfosztva sokszor családtagjai nélkül távozik az élők sorából. Mégis ott van a halál a mindennapjainkban, elég ha bekapcsoljuk a TV-t néhány órára. A filmekben az emberek sokszor úgy halnak meg, mintha egy felállított dominó eldőlő darabjai lennének, erőszakos, tehát nem természetes halállal. Vigyázzunk, mert téves képet kap az ember (főleg a gyerekekre van rossz hatással) egy olyan halálról, ahol nincsenek valódi emberi érzések.

Tovább olvasom »

A kreatív gyermek szobája

Rajzolóasztal

A tárgyi környezet, a lakás a lenyomata az ember gondolkodásmódjának, életmódjának. Életünk első hét évének eseményei meghatározóak lehetnek egész életünk alakulására. Személyiségünket, annak fejlődését nagymértékben befolyásolja az, hogy hol és hogyan töltöttük el gyermekéveinket. Lássuk, hogy mit tehetünk gyermekeink egészséges fejlődéséért.

Tovább olvasom »