Fényvirág Alkotókör indul Budapesten

2017. márciusában!

“MAG, RÜGY, VIRÁG – A női alkotóerő kibontakozásáért”

Alkotó élet = a teremtőerők szabad áramlása,  Edával narancs

Alkotó élet = szabad önkifejezés,

Alkotó élet= szeretettel végzett tevékenység, 

Alkotó élet = rugalmasság, megújulás, változás,

Alkotó élet= fantázia, találékonyság, inspiriáció,

Alkotó élet= önbizalom, motiváció, kreativitás megélése,

Alkotó élet=  öröm, lelkesedés, játék

20150215_122803

Mindezek megéléséhez csodálatos út a művészetterápia, mivel a művészet lélektől lélekhez szól, szavak nélkül is kapcsolatot teremt.  Nemcsak két ember között, hanem olyan hidat tart az alkotó ember számára, amelynek segítségével eljuthat saját belső forrásaihoz, ami alapja a gyógyulásnak és a lelki egészség fenntartásának.

Mivel fogunk foglalkozni a Fényvirág alkotókörben?

Az alkotókör célja a belső lelki tartalmak alkotással történő megjelenítése. A  három nap során a “MAG,RÜGY,VIRÁG – A női alkotóerő kibontakozásáért” folyamat tematikája mentén fogunk foglalkozni a különböző lelki minőségekkel, kapcsolódni fogunk színekhez, elemekhez, archetípusokhoz.

A következő témákat érintjük a Fényvirág alkotókörben:

 1. MAG nap: elengedés, megújulás, beleérző képesség,odaadás, feloldódás, fantáziavilág, egység mindennel, szabadság az alkotásban, saját belső forrásunk megtapasztalása.
 2. RÜGY nap – tavaszi ébredés:  a belső kezdeményezőerő megélése,  örömalkotás, energiáink kezelése, spontaneitás, impulzivitás, lelkesedés, inspiráció, szenvedélyesség az alkotásban, pusztító és teremtő erőink megélése, megvalósító erőink.
 3. VIRÁG nap: teremtés az anyag világában, életöröm, kinyílás, önmagunkra találás.

alkotokor2 20150509_121847

Hogyan zajlik egy foglalkozás? 

20150613_133320

A  foglalkozásokat egy ún. alkotó térben tartom, azaz egy kifejezetten alkotásra berendezett teremben, melynek hangulata segíti a ráhangolódást, az alkotásba merülést.

A kreatív környezet nagymértékben elősegíti, hogy sikerüljön átadni magunkat az alkotásnak, könnyedén összpontosítsunk, és ne zavarjon meg bennünket semmi.

20150509_091326  20150613_150554

Rövid elméleti bevezető ill. ráhangolódás (relaxáció, zene, vers, mese ) után következik a különböző eszközökkel  történő alkotás (akvarell, porpasztell, olajpasztell, montázskészítés, agyagozás stb.) , majd a munkák közös megbeszélése. Az alkotásokról nem beszélünk esztétikai szempontból, kizárólag az érzéseinket, benyomásainkat osztjuk meg egymással. 

A relaxáció alatti ellazult állapotban meghallgatott zene ill. vers segít abban, hogy egy mély belső élményt éljen át a résztvevő, majd a feljövő érzéseket az alkotás folyamatában megjelenítse. A folyamat áttekintése, az alkotások megbeszélése segíti azt, hogy jobban megismerjük és megértsük saját magunkat.

“Én ezúton is szeretném megköszönni a csodás élményt, amit az alkotás megtapasztalása nyújtott. Fantasztikus volt a lelkem mélyéből és mások tükrében megtapasztalnom azt, ami bennem van.” M. Andrea

“Nagyon jól éreztem magam a foglalkozás minden percében, a relaxáció alatti ihletmerítés a különböző művészetek segítségével felemelő érzés volt. Intenzív élményt jelentett fogadni a hatására megjelenő belső képeket, majd megjeleníteni, és a legvégén a mások asszociációi alapján új nézőpontokat is meglátni. Alkotás közben olyan felismerésekre jöttem rá, amik mellett a hétköznapokban elsiklottam volna. A pillanatnyi élethelyzetek, a bennem munkálkodó erők felszínre kerültek, és tudatosultak bennem, amiket így már ki tudok használni. Egyszóval jobban megismertem önmagam általánosságban véve is, és a pillanatnyi feladataimat tekintve is.” K. Edit

A részvé20150219_114512tel semmiféle művészeti előképzettséget, rajztudást nem igényel. Az alkotókör nem művészképzés, tehát nem a rajz, festés és egyéb készségekkel foglalkozunk, hanem a művészetet mint gyógyító eszközt alkalmazzuk. A cél nem a végeredmény, hanem a folyamat átélése. 

Az alkotás közben átélt élmény, érzések tudatosítása, feldolgozása a lényeg.

Mennyire igazak Rád az alábbi állítások? 

 • keresed a kifogásokat, és halogatod azt, hogy saját magaddal foglalkozz,
 • hagyod, hogy az akadályok eltérítsenek az utadról,
 • lebecsülöd saját képességeidet és ezért félsz hozzáfogni bármi újhoz,
 • nem tudod önmagadat megtalálni, megélni.

Ha magadra ismersz és szeretnél változtatni, ajánlom Neked a Fényvirág alkotókört.

Ez a művészetterápiás alkotókör Neked szól, amennyiben:

 • szeretnél alkotó életet élni,
 • szeretnéd a benned szunnyadó alkotóképességet felébreszteni,
 • szeretnéd önmagadat megvalósítani,
 • szeretnél folyamatosan megújulni,
 • szeretnél mindezek által önmagaddal harmóniában élni.

20150329_142559 20150329_143058

Az alkotókör kiscsoportos létszámmal indul. (max. 8-10 fő)

A szükséges eszközöket én biztosítom. (papírok, ceruzák, festékek, agyag stb.)

20150509_121321

A Fényvirág alkotókör kezdő időpontja2017. március 11. (szombat 10-17 óráig) 

További időpontokHavonta 1 nap (összesen 3 alkalom) szombati napokon.  Tervezett időpontok: március 11. , április 08. , május 06. (A csoport közös egyeztetése alapján ezek az időpontok változtathatók, akár hétköznapi napok is megfelelnek.)

Helyszín: Budapest, Cserhát u. 5. ( Keleti pályaudvartól 5-10 perc gyalogosan. A Thököly úton kell elindulni a Dózsa György út irányába és a 3. utca balra) Megközelíthető: vonattal,  2-es és 4-es Metróval, 5 és 7-es buszokkal, 24-es villamossal, trolival stb.)  

Az étkezés egyénileg megoldott. (Az ebédszünetben akár a Keletihez is el lehet sétálni, ahol több étkezési lehetőség van.) Teát, kávét, vizet biztosítunk.

Az alkotókör ára:  13 500 ft/fő/alkalom. Az ár tartalmazza a felhasznált anyagok költségét is.

Kedvezményes lehetőség, mindazoknak, akik már részt vettek nálam korábban tanfolyamon, alkotókörön,  alkotótáborban. Az alkotókör kedvezményes ára: 12500ft/fő/alkalom, amennyiben a jelentkezésed beérkezik január 31-ig.

Jelentkezés módja: 5000 ft helyfoglalási előleget kérek, mely összeget beleszámítok az alkotókör díjába. Befizethető postán, átutalással vagy személyesen. Továbbá a jelentkezési lap elküldése. (e-mail-ben is megfelel).

A maximális csoportlétszám 8-10 fő. A jelentkezéseket a jelentkezési lapok beérkezésének sorrendjében veszem figyelembe.

20150509_153505

Részletes tájékoztató és jelentkezési lap letöltéséhez kérlek kattints ide! : fenyvirag-alkotokor-2017-marcius

Ha szeretnéd Te is kézbe venni az életedet, gyere el! :)

Ezt a visszajelzést kaptam egy korábbi résztvevőtől: “Gabi, nagyon örülök neki, hogy foglalkozol művészet terápiával, szerintem nagyon sokat tudsz adni ezáltal. Nagyon összeszedett voltál, és tele volt lélekkel az egész hétvége.:)”

Érdeklődésedet, jelentkezésedet várom szeretettel!

20151211_093237

Németné Wéber Gabriella

Művészetterapeuta

Mobil: 06 309 167 618

Alkotókör

Az alábbi űrlap segítségével tudsz a tanfolyamról bővebb információt kérni, vagy jelentkezésedet jelezni.

""A Lélektükör tábor után úgy érzem magam, mint amilyennek az állapotos kismamákat látom. Tudod, kisimultak, békések, harmonikusak, úgy látszik kívülről, mintha "tudnának valamit". Én is ezt érzem most, hogy olyan kinccsel gazdagodtam, amit soha senki se vehet el tőlem, és már sosem leszek az, aki a hétvége előtt voltam. Hiába vesz az ember bármit, hogy pillanatnyilag jobban érezze magát, egy tárgy az csak hiánypótlás, de az élmény örök.:) Eléggé hullámvasút az életem, és nagyon élvezem amikor ez a megmagyarázhatatlan állapot rajtam van. Remélem kitart pár napig. Már hazafelé a kocsiban éreztem, hogy kezdek visszafeszülni az itteni kis kockámba. Na de hála az önismeretnek, egyre gyakoribban az ilyen élmények, és az alkotás is biztos szívcsücsök lesz ezután. Köszönöm.:)""

"„Nagyon köszönöm a tegnapi napot! Egészen mély érzéseket hozott a felszínre. Magam sem gondoltam volna, hogy ilyen hatású egy-egy meditációval verssel "megfűszerezett" alkotás. Nagyon különös megéléseim voltak.”"

"Nagyon jól éreztem magam a foglalkozás minden percében, a relaxáció alatti ihletmerítés a különböző művészetek segítségével felemelő érzés volt. Intenzív élményt jelentett fogadni a hatására megjelenő belső képeket, majd megjeleníteni, és a legvégén a mások asszociációi alapján új nézőpontokat is meglátni. Alkotás közben olyan felismerésekre jöttem rá, amik mellett a hétköznapokban elsiklottam volna. A pillanatnyi élethelyzetek, a bennem munkálkodó erők felszínre kerültek, és tudatosultak bennem, amiket így már ki tudok használni. Egyszóval jobban megismertem önmagam általánosságban véve is, és a pillanatnyi feladataimat tekintve is.Fontosnak érzem, hogy a 7 fő csakra mentén haladva felfelé végigmenjünk minden egyes minőségen. Mivel így a helyes sorrendben tisztítjuk meg a csakráinkat, oldjuk fel a blokkokat. Ezt éreztem is, már a relaxáció közben is. Az alkotással pedig fizikai testet adtam ezeknek az erőknek, megfoghatóvá vált a probléma. Ez valahogy lecsökkentette a súlyát, engedte kívülről szemlélni a saját gátjaimat, amitől így eltávolodhattam. A folytatás nem kétséges, mert nem szeretnék egy csakrát sem kihagyni, hiszen a nem tudatosult blokkoktól is meg szeretnék szabadulni az alkotás segítségével! Köszönöm:)""

"„Én ezúton is szeretném megköszönni a csodás élményt, amit az alkotás megtapasztalása nyújtott. Fantasztikus volt a lelkem mélyéből és mások tükrében megtapasztalnom azt, ami bennem van. Már nagyon várom a következő alkalmat.”"