ALKOTÓKÖR AZ IKREK HAVÁBAN

“Vándorlás a külső és belső útjainkon…”

Közös vándorútra indulunk a mesék útján…

Réteken, erdőben vezet az utunk valódi önmagunk felé….

Rálátást is kapunk világunkra egy kilátótoronyban, kilátótoronyból….

Reggel útra kelünk és estig vándorolunk…

Utunk állomásain a természetben születnek meg az alkotásaink…

 Az IKREK állatövi jegyhez kapcsolódóan fogunk foglalkozni a különböző lelki minőségekkel, kapcsolódni fogunk színekhez, elemekhez, archetípusokhoz.

A következő témákat érintjük az alkotókörben:  kettősségek megismerése, a bennünk élő ellentétek megtapasztalása, változóképesség, mozgékonyság, kinyílás, szárnyalás.

A művészetterápiás foglalkozás célja a belső lelki tartalmak alkotással történő megjelenítése, feldolgozása. Rövid elméleti bevezető ill. a ráhangolódás (relaxáció, vers, zene, mese) után következik a különböző eszközökkel történő alkotás, majd a munkák közös megbeszélése.

A részvétel semmiféle művészeti előképzettséget, rajztudást nem igényel. Az alkotókör nem művészképzés, tehát nem a rajz, festés és egyéb készségekkel foglalkozunk, hanem a művészetet mint gyógyító eszközt alkalmazzuk. A cél nem a végeredmény, hanem a folyamat átélése. Az alkotás közben átélt élmény, érzések tudatosítása, feldolgozása a lényeg.

Tervezett időpontok: Június 1. szombat (Igény esetén hétköznapi napon is június 5. szerda vagy június 6. csütörtök 10-17 óráig) Az időpontokon még változtathatunk. Kérlek ha szeretnél jönni, jelezd mielőbb nekem, hogy megfelel -e. Köszönöm :)

Helyszín: Pilisszántó környéke

Kényelmes cipőbe gyere és esőkabátot hozzál magaddal. Érdemes odafigyelni  a kullancsok és a nap elleni védelemre is.

 

Korábban írtam bővebben arról, hogy milyen felemelő, megtisztító a természetben alkotni. 

Erdőn, mezőn, forrásnál, szent helyeken alkottunk

A természet hatásai a lelki életünkre

 Az étkezés egyénileg megoldott, érdemes olyan ételt hozni, amit hátizsákban el tudsz hozni a természetbe.

Az alkotókör ára:  13500 forint/fő/nap.  Az ár tartalmazza a felhasznált anyagok költségét is.

Jelentkezés módja: A csoportos alkotókörökre 5000 ft helyfoglalási előleget kérek, mely összeget beleszámítok az alkotókör díjába. Befizethető személyesen vagy átutalással. Számlaszám:65700031-10820074 Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet- Német Zsolt (Kérem a közlemény rovatba a jelentkező nevét és mobil telefonszámát feltüntetni.)

20180422_150216

Ha szeretnéd Te is kézbe venni az életedet, gyere el! :) 

Ezt a visszajelzést kaptam egy korábbi résztvevőtől: “Gabi, nagyon örülök neki, hogy foglalkozol művészet terápiával, szerintem nagyon sokat tudsz adni ezáltal. Nagyon összeszedett voltál, és tele volt lélekkel az egész hétvége.:)”

 

 

Érdeklődésedet, jelentkezésedet várom szeretettel!

Gabi

20170912_080811

Németné Wéber Gabriella

Művészetterapeuta

Mobil: 06 309 167 618

Alkotókör

Az alábbi űrlap segítségével tudsz a tanfolyamról bővebb információt kérni, vagy jelentkezésedet jelezni.

""A Lélektükör tábor után úgy érzem magam, mint amilyennek az állapotos kismamákat látom. Tudod, kisimultak, békések, harmonikusak, úgy látszik kívülről, mintha "tudnának valamit". Én is ezt érzem most, hogy olyan kinccsel gazdagodtam, amit soha senki se vehet el tőlem, és már sosem leszek az, aki a hétvége előtt voltam. Hiába vesz az ember bármit, hogy pillanatnyilag jobban érezze magát, egy tárgy az csak hiánypótlás, de az élmény örök.:) Eléggé hullámvasút az életem, és nagyon élvezem amikor ez a megmagyarázhatatlan állapot rajtam van. Remélem kitart pár napig. Már hazafelé a kocsiban éreztem, hogy kezdek visszafeszülni az itteni kis kockámba. Na de hála az önismeretnek, egyre gyakoribban az ilyen élmények, és az alkotás is biztos szívcsücsök lesz ezután. Köszönöm.:)""

"„Nagyon köszönöm a tegnapi napot! Egészen mély érzéseket hozott a felszínre. Magam sem gondoltam volna, hogy ilyen hatású egy-egy meditációval verssel "megfűszerezett" alkotás. Nagyon különös megéléseim voltak.”"

"Nagyon jól éreztem magam a foglalkozás minden percében, a relaxáció alatti ihletmerítés a különböző művészetek segítségével felemelő érzés volt. Intenzív élményt jelentett fogadni a hatására megjelenő belső képeket, majd megjeleníteni, és a legvégén a mások asszociációi alapján új nézőpontokat is meglátni. Alkotás közben olyan felismerésekre jöttem rá, amik mellett a hétköznapokban elsiklottam volna. A pillanatnyi élethelyzetek, a bennem munkálkodó erők felszínre kerültek, és tudatosultak bennem, amiket így már ki tudok használni. Egyszóval jobban megismertem önmagam általánosságban véve is, és a pillanatnyi feladataimat tekintve is.Fontosnak érzem, hogy a 7 fő csakra mentén haladva felfelé végigmenjünk minden egyes minőségen. Mivel így a helyes sorrendben tisztítjuk meg a csakráinkat, oldjuk fel a blokkokat. Ezt éreztem is, már a relaxáció közben is. Az alkotással pedig fizikai testet adtam ezeknek az erőknek, megfoghatóvá vált a probléma. Ez valahogy lecsökkentette a súlyát, engedte kívülről szemlélni a saját gátjaimat, amitől így eltávolodhattam. A folytatás nem kétséges, mert nem szeretnék egy csakrát sem kihagyni, hiszen a nem tudatosult blokkoktól is meg szeretnék szabadulni az alkotás segítségével! Köszönöm:)" "

"„Én ezúton is szeretném megköszönni a csodás élményt, amit az alkotás megtapasztalása nyújtott. Fantasztikus volt a lelkem mélyéből és mások tükrében megtapasztalnom azt, ami bennem van. Már nagyon várom a következő alkalmat.”"