Térrendezés a gyerekszobában

Címkék: Gyerekszoba Színek
DSCN9063gyszoba2

Szerencsések azok az emberek, akik már házuk tervezésének fázisában ismerik az energetikai térrendezés elveit. Így a legfontosabb elveket figyelembe tudják venni pl.: a lakás beosztásánál.A gyermek a szobájában sokkal többet tartózkodik, mint a szülők, akik szobájukat általában csak este, éjszaka használják. Ezért a lehetőségekhez mérten a nagyobb szobát adjuk a gyermekeknek. A gyermek a szobájában játszik, tanul és pihen.

A kisgyermekeknek hatalmas a térigényük, emiatt kerüljük a zsufoltságot. Az egészséges testi-lelki-szellemi fejlődésükhöz minél nagyobb térre és fényre van szükség. Ha van rá lehetőség a keleti szobát adjuk a gyermekeknek, mivel a keleti megtisztító, ébredő energiára van leginkább szükségük. Az érett fiataloknak a déli fekvésű szoba is megfelelő.

DSCN9062gyszoba1

A gyermekek biztonságérzetét nagyon meghatározzák mindazok az energiák, amiket az első hét életévben kap. Már a szőnyeg kiválasztásánál legyünk körültekintőek. Kerüljük a harsány, élénk narancs vagy piros színeket, mivel ezek feszültté, izgatottá teheti gyermekünket. A legjobbak a föld színek, azaz a sárga, drapp és a barna árnyalatai.

A gyerekszoba legyen kellemes hangulatú, nyugalmat, fejlődést sugárző képeket tegyünk a falra. Véletlenül se kerüljenek a falra erőszakot sugárzó alkotások. Nagyon jó hatású, ha a kisgyermekek által készített rajzokat elhelyezzük a szobában egy tablón, ezzel is elismerve, megdicsérve munkájukat.

Az ággyal egy légtérben ne legyen elektromos berendezés, ha kikerülhetetlen, használat után húzzuk ki a csatlakozóját. A TV-t mindenképpen mellőzzük a gyerekszobában, mivel a sok TV nézés gátolhatja a gyermeket fejlődésében. A meseolvasás nemcsak kiváló közös program a szülőkkel, hanem fejleszti a gyermek képzelőerejét, kreativitását.

Erdély2009 173bolcso

A színek kiválasztásánál a zöld szín (fa elem) megjelenítése javasolt, piros, vörös, bordó színeket lehetőleg mellőzzük (tűz elem). A fehér szín, mivel minden színt tartalmaz javasolt a lakás bármely részére, így a gyerekszobába is.

Az anyagok kiválasztásánál a gyerekszobában főleg törekedjünk a természetes anyagok használatára. Fa bútorok javasoltak, továbbá a gyermekjátékok kiválasztásánál is lehetőleg mellőzzük a műanyagot. A fa elem elősegíti az érzelmek természetes megélését, kifejezését.

DSCN9063gyszoba2

Természetesen a ház, lakás külső környezetét, az égtájak energiáját, a bentlakók személyiségét figyelembe véve lehet igazán magas energiaszintű otthonokat kialakítani. Most a teljesség igénye nélkül olvashattak egy kis ízelítőt.