Ötlettár

Magyar motívumok mai konyhákban

Magyar motívumok mai konyhákban

Húsvétkor igazán sok időt töltöttem a konyhámban, ezért most kedvet kaptam ahhoz, hogy mutassak Neked néhány “magyar térrendezős” ötletet. A magyar térrendezésben a legnagyobb kihívás az, hogyan lehet az elveit mai környezetben használni. Én nagyon örülök, hogy rátaláltam az üvegfestésre, mert így a hagyományos magyar motívumok helyet kaphatnak a modern lakásokban is. Az én konyhámban folyamatos változás, megújulás van, mert mindig cserélgetem az órákat, mandalákat. Íme néhány pillanatkép :)

konyharészlet 20160806_124411

20170403_092811

A Szeretet tulipán és a Szeretet mandala igazán jól mutatnak együtt a konyhafalon. Mindkét alkotásom hagyományos magyar motívumokkal készült, mégis modern formában üvegre festve valódi Swarovski kristályokkal díszítve, amelyek csodálatosan ragyognak és szórják a fényt.

A magyar népművészetben gyakori a szív szimbólum, ami a szeretet, a megértés és az öröm energiáját jelképezi és erősíti. Mindkét mandala különleges gyöngyházas festékekkel készült.

Zöld és rózsaszín színvilágukkal a szívcsakrát erősítik. Ebben a konyhában igazán könnyű finom szeretettel teli ételeket főzni :)

 

20170304_12525820170403_09201520170403_091821

A páros galambos óra hagyományos népies díszítéssel készült. Letisztult színvilágával akár modern lakások dísze is lehet. Szimbolikája a boldog párkapcsolatot, családi életet jelképezi és erősíti. Az órát valódi Swarovski kristályokkal díszítettem, amelyek csodálatosan ragyognak és szórják a fényt. Nálunk most éppen az étkezőben van ez a “lakásékszer”.

 

20170228_073059

Az egyedi tervezésű plaketten a matyó virágmotívumok uralkodnak, amelyek köré tulipánokat festettem. A sárgásnarancs szín és a kiáradó forma miatt olyan hatású körbe a tulipánkoszorú, mintha a nap sütne és sugározna szerteszét a térben, ahová elhelyezik a mandalát. Olyan konyhákba is javasolom, ahol kevés a természetes fény, így amikor csak rápillantunk egy kis napot hoz az életünkbe :)20140530_153328

A Házi áldás sem hiányozhat a konyhából :) A képen egy különleges nagyméretű matyó mintás házi áldást látsz kalocsai és matyó mintás üvegórák társaságában.

További magyar motívumos alkotásaimat megnézheted virtuális Galériámban, szeretettel várlak:)

Órákat, üvegmandalákat rendelhetsz is nálam, akár különleges alkalmakra (ajándékötlet) vagy saját otthonodba :)

Amennyiben Te is kedvet kaptál az üvegfestéshez, ajánlom figyelmedbe az üvegfestő tanfolyamomat, amit legközelebb 2018. február 4-én tartok Budapesten! Részleteket itt olvashatsz.

Érdeklődésedet várom szeretettel

Gabi

Uvegfesto_tanfolyam_FB_poszt_20180122_v2

Magyar népi motívumok üvegórán, párnán, terítőn…

Amikor elkészült a honlapom grafikája, nagyon elégedett voltam. Különösen tetszettek a fejlécen a zöld alapon a pici fehér virágok.  Most teljesült az a vágyam, hogy ezeket a gyönyörűségeket ne csak a honlapomon láthassam, hanem a saját otthonomban is. Felkértem hát mandalatervező, textilfestő barátnőmet Edát, hogy fessen nekem párnát és terítőt. Utána már nem volt kérdés, hogy ugyanezeket a mintákat meg fogom festeni üvegmandala ill. óra formájában.

Íme az eredmény:)

 20141211_070149

20141210_223204

20141211_065346

 

20141211_070303jó

Férfi teremtő erők- Védelem

védelemjó

20141211_083505

 20141211_070528

Human By Eda Design és Gabi Glass Art közös munkájának gyümölcseit láthattátok. Ha szeretnéd Te is otthonodat meghittebbé, hangulatosabbá varázsolni mi a rendelkezésedre állunk:) A szimbólumok erejével otthonod nemcsak szebbé, hanem magasabb energiaszintű térré emelkedhet:) Mi segítünk:) 

Gabi és Eda

www.gabiglassart.com

https://www.facebook.com/HuManbyEdaDesign

Ötletes tulipános megoldások

Címkék: Tulipán

 Mai Magyar Térrendezés – Tulipános megoldások, amelyek megmutatják, hogy van helye ennek az ősi szimbólumnak a mai lakásokban. Beszéljenek a képek:)

Tulipánok lámpán…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tovább olvasom »

Házi áldás mai otthonokban

Címkék: Virágok

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Házi áldás mai otthonokban

Az alábbiakban láthatsz házi áldásokat, amelyeket akár mai otthonokba is szépen mutatnak.

Ha szeretnél rendelni egyedi kézzel festett házi áldást, itt megteheted!

Tovább olvasom »

Az igazi Adventi Koszorú készítése

Az adventi koszorút régen az emberek otthon készítették advent első vasárnapján, ezzel is felkészítve lelküket karácsony ünnepére. A várakozás idejében fontos szerepe van az adventi koszorúnak, amit fűzfából készítettek eleink.

 

Tovább olvasom »

Ovis tabló készítése

ovis-tablo-keszitese

Hogyan készül egy ovis tabló csillag és hold szimbólumokkal? Miért éppen csillagok és hold került a tablóra?A magyar néphit szerint minden ember születésekor felkerül egy csillag az égre és minden ember halálakor lehull egy csillag az égről. A csillagok szimbolizálják a gyermekek fényességét. A hold – mint női szimbólum- utal az óvónénik és dadusnénik védelmező, gondoskodó szeretetére.

Tovább olvasom »