Ovis tabló készítése

ovis-tablo-keszitese

Hogyan készül egy ovis tabló csillag és hold szimbólumokkal? Miért éppen csillagok és hold került a tablóra?A magyar néphit szerint minden ember születésekor felkerül egy csillag az égre és minden ember halálakor lehull egy csillag az égről. A csillagok szimbolizálják a gyermekek fényességét. A hold – mint női szimbólum- utal az óvónénik és dadusnénik védelmező, gondoskodó szeretetére.

ovis-tablo

Hozzávalók:

  • 3 db karton (középkék, ezüst, arany színekben)
  • 1 db 60*50-es képkeret
  • 1 db ezüst filc
  • Csillámpor
  • 1 db decoupage ragasztólakk
  • ecset, olló

Az igazolványképeket egyforma méretűre levágjuk. Attól függően, hogy hány képet szeretnénk elhelyezni a tablón válasszuk meg a csillagok méretét. Érdemes a kép köré szerkeszteni a csillagot. Ha sok a helyünk a tablón, akkor lehet kisebb nagyobb csillagokat vágni. Amennyiben éppen kifér a sok csillagocska érdemes egyforma méretűre vágni ezeket. Megkülönböztethetjük a színek alapján a fiúkat és a lányokat, a fiúk arany csillagocskát kapnak, míg a lányok az ezüst csillagot. A hold is lehet különböző formájú, akár körülölelheti a gyerekeket vagy éppen teliholdat is szerkeszthetünk. A képen látható holdat egy kisebb és egy nagyobb tányér segítségével rajzoltam meg. Miután kivágjuk a csillagocskákat és felragasztjuk a gyermekek neveit a képek alá (én nyomtattam, de lehet kézzel is írni a neveket) következhet a csillámozás. Decoupage ragasztóval bekenjük a csillagokat és még egy kis részt körülöttük, majd ráhintjük a csillámport. Egyesével csináljuk, mert rögtön megszárad a ragasztó. Majd ugyanígy a holdat is tegyük fényessé. A holdba ragasszuk az óvónénik és a dadusnénik képét. A dátumot ezüst filccel rajzoltam meg.

ovis-tablo-keszitese

A magyar néphit szerint minden ember születésekor felkerül egy csillag az égre és minden ember halálakor lehull egy csillag az égről. A csillagok szimbolizálják a gyermekek fényességét. A hold – mint női szimbólum- utal az óvónénik és dadusnénik védelmező, gondoskodó szeretetére.