Cikkek

Nézz be egy magyar térrendező műhelyébe!

Már nagyon régóta terveztem, hogy írok a saját műhelyemről, az én alkotóteremről, ahol készülnek a Gabi Glass Art üvegalkotásaim.

Sok évvel ezelőtt, amikor a házunkat építettük, még nem gondoltam rá, hogy nekem egyszer egy műhelyre is szükségem lesz itthon. Amikor elkezdtem napi szinten festeni, eltelt néhány hónap úgy, hogy az étkezőnk egyik sarkában elhelyezett asztalon alkottam. Ez nemcsak számomra, de a családom számára sem volt igazán jó megoldás. Rájöttünk arra, hogy a családi élet és a nyugodt alkotás egy helyiségben nem összeegyeztethetőek.

Mi legyen a megoldás?

Ekkor gondoltam egy meredeket és az akkor még fatárolóként működő alagsori helyiségünket megálmodtam műhelynek. A férjem eleinte nem volt annyira lelkes, mert azt gondolta, hogy nem lesz megfelelő, úgysem fogjuk használni. Én viszont hittem benne, hogy csak át kell kicsit varázsolni és jó lesz :) Kipakoltuk a fát, kitakarítottunk, kifestettünk, leburkoltuk az akkor még betonos helyiséget.

Mitől lett egyedi, olyan “magyar térrendezős” az én műhelyem?

A Magyar Térrendezés elvei szerint ennek a helyiségnek kiváló a tájolása egy alkotótér működésére, mert az észak-keleti energiák segítik a nyugodt, mély alkotást, amiben van folyamatos megújulás. A műhely ajtaja és ablaka egy hegyoldalra néz. Külön szerencse számomra, hogy a szomszédunk lovai sokszor az ablakom alatt legelnek.

20161017_152014 20161107_142132

A falakat fehérre festettük, és egy egyszerű földszínű padlóburkolatot választottunk. Persze nálunk semmi sem olyan egyszerű, mert egy üvegfestő térrendezőnek mindig van ötlete, sok mindent kitalál… Szerencsére az épületburkoló férjem sem ijed meg a kihívásoktól, és végül együtt sikerült úgy kialakítani és berendezni a műhelyt, ahogy megálmodtam. Egy régi (de felújított) konyhaszekrényt, hozzá való asztallal is kaptunk ajándékba. Ez nemcsak szép, hanem megidézi a régi konyhák hangulatát. Emellett hasznos tárolóhely is a sok-sok üvegfesték, kellék számára.

Magyar szimbólumok a műhelyben

Különleges üvegtéglákat álmodtam meg egy belső ajtó fölé, amelyekre természetesen magyar motívumokat festettem. A falicsempéket is magyar szimbólumokkal díszítettem. A falakat ma már saját alkotásaim terítik be, üvegórák, üvegmandalák.  Így lett a mi fatárolónk a házunk ékszerdoboza :) Egy igazi szeretet-tér ez, mert itt a mindennapok örömalkotással telnek :)

20150729_091938

Íme a képes összeállításom az én szeretet-terem születéséről :)

IMG_5069  IMG_5074

P3210288

P4290001

20150829_134907

20160919_120920  20151007_150307

20150824_112923

IMG_5576

Üvegmandalafestő alkotóköröket is tartok az én kis műhelyemben folyamatosan. Itt olvashatsz a részletekről!

20150817_141649

Szeretettel ajánlom a galériámat is, ahol megnézheted alkotásaimat, amelyek az én kis műhelyemben születnek.

Érdeklődésedet, jelentkezésedet várom szeretettel :)

Gabi

gabi@gabiglassart.com

alkotás közben

 

Fejleszd kreativitásodat Magyar Térrendezéssel!

fejleszd-kreativitasodat-magyar-terrendezessel-1

Újító vagy? Könnyen tudsz teremteni? Hogyan segíthet a térrendezés, ha szeretnéd jobban megélni az alkotókészségedet?

Otthonunk a lelkünk tükre, a térben megjelenik életmódunk lenyomata. A környezet jelei, üzenetei fontos útmutatók lehetnek a tudatos embernek önmaga megismeréséhez. Az otthon és lakója szoros kölcsönhatásban van egymással, tehát az otthonunk változtatása hat ránk testi, lelki és szellemi szinten is. Így a tárgyi környezet energiája akár az ember egyes tulajdonságaira is hathat, így például a kreativitásra.

Tovább olvasom »

Lakásfestés a Magyar Térrendezés elvei szerint!

Ajtó-fölött-kereszt

Három fontos szempont, amit érdemes figyelembe venned a lakásfestésnél a Magyar Térrendezés elvei szerint

Lakásfestés előtt állsz? Tanácstalan vagy, hogy milyen színre fesd a falakat? Szeretnél tudatosan választani és megtapasztalni a színek varázserejét az otthonodban? A Magyar Térrendezés segít! Az ősi hagyományokra, értékrendre alapozva a mai gyakorlatban bevált és jól alkalmazható ötleteket írom le cikkemben.

Tovább olvasom »

Lelki megújulás a tavaszi nagytakarítással

Rend a lelke mindennek”- szól a közmondás. A tavaszi nagytakarítás egy rituális cselekedet. Mivel a magyar térrendezés szerint a ház az embert jelképezi, így a háza, otthona utal testi, lelki, szellemi állapotára. Ahhoz, hogy valóban lélekben is felkészüljünk az ünnepre meg kell tisztítani otthonunkat és saját magunkat is. Ez igazán akkor lesz hatásos, ha áldozatot hozunk és böjtölünk, méregtelenítünk. A megújulást csak így kapjuk meg a feltámadás ünnepén. Amikor az ember böjtöl nemcsak a teste tisztul meg, hanem a gondolatai is. A mértékletes táplálkozás, esetleg léböjt csodát tesz a szervezettel. A lelki nagytakaritás segít abban, hogy megérző-képességünk kifinomulttá váljon, fogékonyabbá válhatunk a szellemi energiákra.

Tovább olvasom »

Ősi magyar szimbólumok mai lakásokban

A régi világban szinte minden tárgyat díszítettek őseink. A legkisebb használati tárgyakat is csodálatos díszítmények ékesítették pl. sótartó, mosósulyok stb. Ezek a szimbólumok nemcsak szépek, hanem hatalmas erejük van. Egészséget, szerelmet, termékenységet, összetartást, boldogságot sugároznak és ezt programozzák ma is tulajdonosaiknak a nap huszonnégy órájában. Az ember lelke örül, amikor ránéz egy-egy festett, faragott, hímzett tárgyra. Ezt az érzést erősíti az, hogy ezek a szimbólumok egy ősi rendet, egy világnézetet sugároznak. Olyan gondolkodásmódot, amiben minden ember tudja, hogy hol a helye a világban és a szívével is látja, érzi és éli az életet. A szimbólumok olyan „segítők” a hétköznapi életben, amelyeket bárki használhat akár városi környezetben is. Nem kell feltétlen parasztházban élni ahhoz, hogy egy-egy lelkes tárgyat helyezzünk el a környezetünkben. Az ősi szimbólumok mai bútordarabokra faragva ill. berendezési tárgyakra hímezve, festve is tökéletesen illeszkedhetnek akár a modern otthonokba is.

Tovább olvasom »

Lelkünkből szólnak a színek, avagy mit tükröznek otthonunk színei

Címkék: Színek

A téli időszakban az ember a külvilágban nagyon kevés színnel találkozik. Már novembertől kezdve a szürke ill. a fehér színek jellemzőek a természetben. Amikor viszont tavasszal kizöldül a természet, elkezdenek nyílni az első virágok, az ember lelke felvidul, újra energiát kap. A színek befolyásolják a hangulatunkat, nemcsak érzelmileg, hanem testileg is hatnak ránk. Éppen ezért meghatározó az épített környezet (lakásunk, iroda stb.) színei, ahol életünk nagy részét töltjük. A színeket, amelyek a lakásunkban körülvesznek bennünket mi választjuk ki, ezért érdemes ezt tudatosan tenni.

Tovább olvasom »

Női energiák az otthonunkban – Hogyan tehetjük otthonunkat valódi fészekké?

A valódi otthon fészek, ahol jó lenni.

A téli időszakban az ember ideje nagy részét épített környezetben tölti. Ebben az évszakban sok ember nem szívesen mozdul ki otthonról, csak ha nagyon szükséges. Szerencsés az, aki meghitt, nyugodt környezetben töltheti a szabadidejét. A valódi otthon fészekként óv, véd, egy olyan hely, ahol öröm lenni. Ide visszavonulhatunk a világ elől, majd kipihenhetjük magunkat és feltöltődhetünk. A Magyar Térrendezésben a ház ill. a lakás az emberrel van analógiában, ami azt jelenti, hogy a saját otthonunk bennünket tükröz. A különböző tárgyaknak, színeknek, formáknak más és más energiaminősége van. A női energiaminőséget képviselő berendezés adja igazán azt az érzést, amire a legtöbb ember vágyik az otthonában.

Tovább olvasom »

Mágikus tárgyak a lakásban – Tükör a Magyar Térrendezésben!

Címkék: Tükör

Nem is gondolnánk, hogy a tükör sokkal több egy egyszerű hétköznapi tárgynál, amit a mindennapokban használunk. Az anyag szintjéről megközelítve alkalmas arra, hogy megnézzük magunkat kívülről, térnövelő funkciója van stb. Lelki és szellemi megközelítésből nagyon sok érdekes dolgot tudhatunk meg a tükrökről. Ami a legfontosabb, hogy a tükrökkel kapcsolatos ősi hagyományokból a mai korban is meríthetünk saját lakásunk berendezésénél.

Tovább olvasom »

Szerelmi szimbólumok a Magyar Térrendezésben!

Milyen tárgyakkal varázsoltak őseink szerelmet? Milyen szimbólumokkal erősítették és erősíthetjük ma is a párkapcsolatokat? A jelek üzenete a szerelemben, a szerelmi jóslás, a szerelmi ajándékok szimbolikája a mai ember számára is izgalmas téma.

Tovább olvasom »

Virágzás otthonunkban, életünkben a Magyar Térrendezéssel!

Hogyan tudjuk virágokkal felvirágoztatni az életünket a Magyar Térrendezés segítségével? Virágok a lakásban megjelenhetnek élő szobanövényként, de akár festményeken, képeken, tárgyakra festve, faragva is kitehetjük őket stb. A virágok illata, színei, gyönyörű vonalai a legtöbb embert lenyűgözik. Nézzük, hogy a sokféle gyönyörű növény hogyan tudja emelni otthonunk energiaszintjét. Virágzásra minden ember vágyik az életében, mindenkinek életének egy-egy időszakában más-más terület fontos. Pl.: párkapcsolatban a nőiességet virágzóan megélni vagy egy üzletet felvirágoztatni stb. A magyar népművészetben nemcsak az esztétikai szépségük miatt használták a különböző virágmotívumokat, hanem rontáselhárító szerepük is volt. Továbbá a termékenységet, családot, nőiességet is varázsolhatunk a virágszimbólumok segítségével.

Tovább olvasom »