Álarc a lakásban – Titkokat rejt otthonunk?

Címkék: Álarc

Sokan szívesen kitesznek otthonukban különböző maszkokat, álarcokat. Nézzük mit is jelenthet, milyen hatása lehet a Magyar Térrendezés szerint? Az ember gondolkodását elárulja, hogy milyen tárgyakkal veszi magát körül.

Az arc tükrözi az ember személyiségét, gondolkodásmódját, pillanatnyi testi-lelki-szellemi állapotát. Ezért, ha valaki álarc mögé bújik, felszabadulhat saját személyisége korlátai alól. A külvilág felé „igazi arca” időlegesen megszűnik és kipróbálhat egy másik szerepet. Megszűnnek a hagyományos kötöttségek és viselkedése oldottabb, lazább lehet, aszerint, hogy éppen kinek a bőrébe bújik bele. Többféle álarc létezik, vannak színházi, rituális és halotti álarcok. A rituális álarcok mitikus ősöket, démonokat, szellemeket, isteneket idéznek meg. Őseink jurtáiban a bőrzsákokban tartott vagyon fölé helyezték az ősöket megidéző ábrázolásokat, jelképeket, bálványokat. Elsősorban rontástól óvó, védő célzattal. Az ősöket idéző maszkokat a térszimbolika elvei szerint lakásunk bal oldalára helyezzük el, mivel ez az oldal a múltat jelképezi. Szerencsés, ha van egy külön meditációs szobánk, ahol kiváló helye van a szellemi energiákat serkentő tárgyaknak.

Vigyázzunk, mert az álarc titokzatosságot, rejtőzködést is sugallhat, attól függően, hogy milyen maszkot helyezünk ki otthonunkban. A hazugság, a félrevezetés, a csalás jelképe is. Annak megfejtésében, hogy a mi életünkben mit jelenthet egy-egy maszk a lakásunkban, meg kell vizsgálni, hogy miért került éppen az adott helyre a maszk, ki választotta vagy éppen ajándékba kaptuk? Ha rendelkezünk maszkkal otthonunkban, nézzük meg milyen típusúval és azt is vizsgáljuk meg, hogy otthonunk melyik életterületet érinti.

A színpadi maszkok utalhatnak arra, hogy szerepet játszunk életünk valamelyik területén. Egy színész lakásában ezért teljesen természetes, ha találkozunk egy maszkkal, de más esetekben érdemes elgondolkodni a következőkön. Elégedettek vagyunk önmagunkkal, vagy szeretnénk átváltozni, másnak tűnni? Arról, hogy éppen melyik életterületünkre vonatkozik a fenti feltételezés, utal az, hogy hol tartjuk a maszkot. Ha éppen a dolgozószobánk falán van, akkor a munkára vonatkozhat, de az egyes égtájak energiái is utalhatnak arra, hogy mit jelenthet életünkben. Ha pl.: egy család otthonának középső területén található egy álarc, az mutathatja azt is, hogy a házastársak egyike titkolódzik vagy valamelyik családtag nem mutatja meg az igazi arcát. Mivel a középső terület a Magyar Térrendezés szerint az Egészséget szimbolizálja, ezért akár utalhat egy rejtett vagy éppen titkolt betegségre is valamelyik családtagnál.

Ha úgy érezzük, hogy itt az ideje, hogy tisztán lássuk mindenki arcát (sajátunkat is), akkor tegyük ki otthonunkból az álarcot. Egy ilyen aprócska változtatás teljesen fel tudja borítani akár egy család életét is. Találkoztam egy olyan esettel, ahol a maszk eltávolítása után a házaspár elvált és az üzlettársak is külön utakon kezdtek járni. Természetesen mindenkinek jobban alakult az élete a későbbiekben, mert nem hazugságban, hanem tiszta lappal folytatták útjukat mind érzelmi, mind üzleti téren. Mert az ember természeténél fogva arra van hitelesítve, hogy az életben minden helyzetben őszintén önmagát adja.